Sound Cube, stap 1

Tijdens onze bruiloft ontvingen we een zwarte doos (foto’s volgen nog), de Sound Cube, van een groep vrienden. Onze bruiloft is de derde in een rij waarbij een puzzel uiteindelijk zal leiden tot het cadeau. Uit de muziek die uit de Sound Cube kwam (duurde ongeveer een half uur!) konden we uit het spectogram de volgende tekst destilleren:

Greetings married couple,
Thou shalt embark on a journey, during which thou shalt record thy steps on a blog.
Inform those who sent you of your recordings and the path will be revealed.
Remember to mention the numbers 011.

Ik had in eerste instantie nog geprobeerd om de drone-geluiden weg te halen, omdat het niet allemaal even goed leesbaar was. De tekst zat in het midden en de drone-geluiden zaten in het stereobeeld, dus ik heb vanalles met mid-side decoders en dergelijken geprobeerd, maar het mocht niet baten. Toen toch maar even samen met Ineke goed naar het spectogram gekeken, en met de juiste FFT-groottes en het juiste window werd het leesbaar genoeg om bovenstaande tekst te vinden. Nu even wachten op de volgende stap!

Hieronder een deel van het spectogram. Je kunt goed zien dat er wat vervorming optreedt, er zijn harmonischen te zien als schaduw van de letters. De analoge audioketen (versterker en speakers) is daar vast debet aan. Daarnaast was er een duidelijk hoorbare systeemruis. Ik heb het systeem opgenomen met een gematched paartje Behringer C-2 kleinmembraan condensatormicrofoons.

This entry was posted in Geen rubriek, Soundcube. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s