Soundcube – nieuwe hint

Gisteren bij het nieuwjaarsdiner hebben we een nieuwe aanwijzing ontvangen in de vorm van een speelgoedvuilniswagen met daarin een brief. Op die brief stond het volgende:

“We zijn in Death Valley. Waar ben je als je overdag met 51 °C 50 km met een gemiddelde snelheid van 113,924 km/h Noordwaarts rijdt, en vervolgens ‘s nachts met 5 °C 50 km met een gemiddelde snelheid van 105,883 km/h Oostwaarts rijdt?”

en op de achterkant:

“Gooi het blik eens weg tussen de “muur” en het “kastje”.”

We zijn aan de slag gegaan met de eerste tekst. Na een opmerking van MAES en de verwarrende tekst zagen we al gauw GPS-coördinaten in de tekst. Omdat er gesproken wordt over een afstand en een snelheid, konden we daar minuten en seconden uit afleiden, die samen met de ‘graden’ de coördinaten 51°26’20.0″N 5°28’20.0″E opleverden. De opmerking ‘We zijn in Death Valley.’ heeft schijnbaar niks met de berekening te maken, want de coördinaten wijzen vrij duidelijk naar de omgeving van het appartement van Bakel. Als hij terug is uit China zullen we daar maar gauw eens een biertje gaan drinken. Wellicht dat de auteur van de tekst op dat moment in Death Valley was.

Otto en Polle zijn overigens erg blij met de vuilniswagen, en de herrie (inmiddels gedempt met wat plakband) van het voertuig past dan wel weer mooi bij de sfeer van de soundcube. Toch balen we ervan dat we niet op de reguliere weg tot deze stap zijn gekomen. We hopen dat we niet te veel levels geskipt hebben (het woord warpzone komt nu in me op).

locations

This entry was posted in Soundcube. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s