Soundcube – opgelost!

Opgelost! De kas is gekraakt!

Heel erg bedankt voor de jaren plezier die we aan dit cadeau hebben mogen beleven. Het laatste deel was ook heel tof, en we willen graag het laatste stuk nog even in woord en beeld laten zien.

Death Valley had inderdaad niks met de coördinaten te maken. Jeroen, Marieke en Luuk waren er onlangs geweest, en MAES en Sylvia eerder ook (als ik me niet vergis). Het was een list om de grote temperatuurverschillen in de tekst te verklaren.

Hoewel ik het geografisch niet goed gezien en in mijn hoofd had, wees Bakel me erop dat er een interessante gele vuilnisbak op zijn pleintje stond. Die plek matcht inderdaad met de kaart van de vorige post. Bij het bestuderen van de bak vond ik aan de achterkant een sticker met de volgende tekst: I+R: bit.ly/QwRRN2 bit.ly/QjUm7Q

Thuis vonden we de volgende foto’s bij het intypen van de links:

Schat SleutelDe bovenste foto leek sterk op een stuk muur uit onze tuin, en Ineke herkende de onderste foto direct als een stuk van een vaas. In die vaas hadden we jaren geleden al een sleutel gevonden die we gelukkig niet weggegooid hadden.

Na het identificeren van het stuk muur ben ik gisteravond nog even gaan graven in het donker, maar toen ik de grondkabel van de tuinelectra bereikt had, gaf ik het even op. Ineke heeft het werk aan het eind van de ochtednd voortgezet met het volgende resultaat:

IMG_3901 IMG_3904 IMG_3905 IMG_3908Als laatste heb ik met Bakel gesproken over wat er nu in de tekst van de tweede audiofile verstopt stond. Hij vertelde me over een enorm priemgetal wat via een complexe bewerking uiteindelijk ook zou leiden tot dezelfde coördinaten van de vuilnisbak. Als we de tekst ontcijferd hadden, zou ons waarschijnlijk ook weer een paar maanden gekost hebben…

This entry was posted in Soundcube. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s